V-Twin 950 Super

  V-TWIN 950 Super Az ELHO legújabb fejlesztésű, legnagyobb munkaszélességű rendképzője. 

A minőségi szálastakarmány előállításához alapvetően hozzátartozik a tiszta és fertőzésmentes rend létrehozása.

Az ELHO, több évtizedes tapasztalatai alapján gyártja hidraulikus hajtású, forgókosaras rendképzőit, melyek a legbiztonságosabb megoldást nyújtják az extra minőség biztosításához.

 Az ELHO vontatott rendképzői tiszta takarmányt biztosítanak nagy területteljesítmény, egyszerű, megbizható és gazdaságos üzemeltetés mellett.

 A hidraulikus működtetés egyik előnye hogy nem igényel nagy teljesítményű traktort, a 35 l/perc olajigény biztosításához 70-90 LE-s gép is elegendő. 

 

Technológiai jellemzők:

A hidromotorral meghajtott forgókosarak rúdjain elhelyezett ujjak, forgó-haladó mozgásuk közben folyamatosan és ismétlődően feldobják a terményt, így terelik a gép középvonala felé.Ez az ismétlődő, "lebegtető" mozgatás elősegíti a minőségi és higiéniai szintet extrém magasan tartani. A feldobó mozgatásnak köszönhetően, a terményben maradó fizikai szennyeződések mennyisége (kő, föld, trágya, egyéb) minimálisra csökken.

  A kíméletes, könnyed mozgatás, magas, jól szellőző, gyorsan száradó rendet hoz létre, az értékes növényi részek károsítása, roncsolása nélkül.

  Laboratórium által végzett  tesztek alapján, az ezekkel a gépekkel kialakított rendben, a földszennyezés és a szennyező baktériumok mennyisége töredéke a hagyományos rendszerekhez képest.

 

Műszaki tartalom:

A forgókosarak központi csapos függesztése, a hordozókarok hidro-pneumatikus csillapításával kiegészítve, kiváló talajkövetést, minimális talajterhelést eredményeznek, egyenetlen területen is.

A kosarak hidromotorral hajtottak, forgási sebességük a termény fajtájától, állagától, mennyiségétől függően fokozatmentesen állítható.

A hidromotoros hajtás olajigénye mindössze 35 l/perc így  akár kis és közepes teljesítményű traktorokkal is egyszerűen és gazdaságosan működtethető.

 A kosarak hirtelen blokkolása esetén (pl: területi akadályok) a gép hidraulikus vezérlőszelepe elengedi az olajat, így megelőzi a gép komolyabb károsodását.A terhelés megszűnésével a kosarak ismét működni kezdenek. 

 A kosarak nyitási szögének állításával - akár menet közben is, a kabinból - a munkaszélesség 4,5 - 9,5 m között változtatható. A kosarak szögének beállításával a rend szélessége könnyen  a bálázóhoz igazítható.

A gép funkciói elektronikus kezelőpanellel a kabinból működtethetők

A traktor középvonalából mindkét irányban hidraulikusan kitéríthető/1,8 m  - így két rendet egyesít a közbenső száraz területre

 A kosarak és ezzel a sodróujjak magassága területi viszonyoktól függően 0-150 mm között fokozatmentesen állítható. A javasolt magasság 5 cm.

Az egyszerű konstrukció eredménye a gépek minimális meghibásodási lehetősége és alkatrészigénye.

A gumiágyas- bevonatos acél sodróujjak kiméletes munkavégzést biztosítanak.

Az alacsony súlypont miatt a gép vontatása közúton, egyenetlen utakon, lejtős-emelkedős területeken is biztonságosan végezhető. A maximális munkaszélesség a kivánt rend szélességétől függ.

 

Opciós kiegészítők

- hidromotorral hajtott forgóvillák, melyek a középső rendet szétterítik, így nem marad átforgatatlan termény.Az egység hidro-pneumatikus csillapítással szerelt.

- önálló hidraulikus rendszer:olajtartály hajtóművel, szivattyúval, kardánhajtással, olyan  traktorokhoz amelyeken nincsenek kiépítve a gép működtetéséhez szükséges  hidraulikakörök, vagy ha a gépet több féle traktorral üzemeltetik

- szélesebb abroncsok

 

 

TípusV-Twin 950 Super
Munkaszélesség (m)4,5-9,5
Rend szélessége (m)1,3-2,2
Szállítási szélesség (m)2,4-3,2
Hossz (m)7.8
Sodrótüskék száma (db)
Hidromotor (db)2
Olajmennyiség igény (l/p.)25
Önsúly (kg)3500
pageup