V-Twin 750

  A minőségi szálastakarmány előállításához alapvetően hozzátartozik a tiszta és fertőzésmentes rend létrehozása.
Az ELHO, több évtizedes tapasztalatai alapján gyártja hidraulikus hajtású, forgókosaras rendképzőit, melyek a legbiztonságosabb megoldást nyújtják az extra minőség biztosításához.
 Az ELHO vontatott rendképzői tiszta takarmányt biztosítanak nagy területteljesítmény, egyszerű, megbizható és gazdaságos üzemeltetés mellett.
 A hidraulikus működtetés egyik előnye hogy nem igényel nagy teljesítményű traktort, a 25-35 l/perc olajigény biztosításához 60-70 LE-s gép is elegendő. 
 
Technológiai jellemzők:
 
 A hidromotorral meghajtott forgókosarak rúdjain elhelyezett ujjak, forgó-haladó mozgásuk közben folyamatosan és ismétlődően feldobják a terményt, így terelik a gép középvonala felé.Ez az ismétlődő, "lebegtető" mozgatás elősegíti a minőségi és higiéniai szintet extrém magasan tartani. A feldobó mozgatásnak köszönhetően, a terményben maradó fizikai szennyeződések mennyisége (kő, föld, trágya, egyéb) minimálisra csökken.
  A kíméletes, könnyed mozgatás, magas, jól szellőző, gyorsan száradó rendet hoz létre, az értékes növényi részek károsítása, roncsolása nélkül.
  Laboratórium által végzett  tesztek alapján, az ezekkel a gépekkel kialakított rendben, a szennyező baktériumok mennyisége töredéke a hagyományos rendszerekhez képest.
 
Műszaki tartalom:
 
 A forgókosarak központi csapos függesztése, a hordozókarok hidro-pneumatikus csillapításával kiegészítve, kiváló talajkövetést, minimális talajterhelést eredményeznek, egyenetlen területen is.
  A kosarak hidromotorral hajtottak, forgási sebességük a termény fajtájától, állagától, mennyiségétől függően fokozatmentesen állítható.
  A hidromotoros hajtás olajigénye mindössze 25-35 l/perc így  akár kis és közepes teljesítményű traktorokkal is egyszerűen és gazdaságosan működtethető.
 A kosarak hirtelen blokkolása esetén (pl: területi akadályok) a gép hidraulikus vezérlőszelepe elengedi az olajat, így megelőzi a gép komolyabb károsodását.A terhelés megszűnésével a kosarak ismét működni kezdenek. 
 A kosarak nyitási szögének állításával - akár menet közben is, a kabinból - a munkaszélesség 3 és 8 m között változtatható. A kosarak szögének beállításával a rend szélessége könnyen  a bálázóhoz igazítható.
  A kosarak és ezzel a sodróujjak magassága területi viszonyoktól függően 0-150 mm között fokozatmentesen állítható. A javasolt magasság 5 cm.

  Az egyszerű konstrukció eredménye a gépek minimális meghibásodási lehetősége és alkatrészigénye.

  A gumiágyas- bevonatos acél sodróujjak kiméletes munkavégzést biztosítanak.

  Az alacsony súlypont miatt a gép vontatása közúton, egyenetlen utakon, lejtős-emelkedős területeken is biztonságosan végezhető. A maximális munkaszélesség a kivánt rend szélességétől függ.

 

  Legfontosabb előnyök:
 
- jól szellőző, könnyen bálázható, szennyeződésmentes rend
- minőséget rontó baktériumok mennyisége minimális
- egyszerű, erős, megbízható konstrukció
- könnyű kezelhetőség
- hidromotoros hajtás - olajigény 25-35 l/perc
- minimális szervízigény, egyszerű karbantartás
- egyszerű, biztonságos szállítás
 

Opciós kiegészítők

- hidromotorral hajtott forgóvillák, melyek a középső rendet szétterítik, így nem marad    átforgatatlan termény.Az egység hidro-pneumatikus csillapítással szerelt.

- harmadik kosár: az egyesített rendet jobbra átfordítja a száraz területre

- önálló hidraulikus rendszer:olajtartály hajtóművel, szivattyúval, kardánhajtással     olyan  traktorokhoz amelyeken nincsenek kiépítve a gép működtetéséhez                     szükséges  hidraulikakörök.

- egymástól függetlenül kiemelhető kosarak

 

pageup