NK2800 VC / NK3300 VC

Az ELHO legújabb fejlesztésű, szársértő nélküli kaszái.

Szállítási helyzetben a vágórész a traktor mögé, 120 fokban hajtható fel, ami jelentősen növeli a traktor stabilitását a gép szállítása közben.

  Az ELHO  függesztett kaszáit frontkaszával - pl:NK3300F - kiegészítve nagy munkaszélesség(6,0 - 6,5 m) érhető el, amivel jelentősen megnövelheti a betakarítás hatékonyságát.
 
  A csúcsminőségű takarmány előállításának biztosítására az  NK típusok az  ELHO díjnyertes hidro-pneumatikus tehermentesítőjével (HydroBalance) és automata visszatérítésű mechanikus ütközésbiztosítással szereltek.Ezeknek köszönhetően a takarmány a lehető legtisztább marad, a gép védelme biztosított és a traktor teljesítménye hatékonyan kihasználható. 
 
 Központi csapon függesztett vágóegységek egyenletes és pontos talajkövetéssel.
  A magas kialakítású váz, nagy átömlési keresztmetszetet biztosít, nagy mennyiségű takarmány betakarításakor is.
  Az ELHO  kaszahajtásait, saját konstrukciós igényei szerint, erősített kivitelben gyártatja (Comer).Az erősített vágómű tehermentesítését nagyszilárdságú profilokból hegesztett segédváz biztosítja, erősített, nagy kopásállóságú bór-acélból készült csúszólemezekkel, és szélső csúszótalpakkal.A csúszótalpak két fokozatban állíthatók, ezzel és a vágórész szögének állításával a vágásmagasság széles tartományban állítható.
A tárcsák profil-kialakítása elősegíti hogy szennyeződésmentes, szellős, gyorsan száradó rend alakuljon ki.
                          
  Hydro Balance: a hidro-pneumatikus tehermentesítés, munkavégzés közben, optimális helyzetben tartja a vágóegységeket.A rendszer nyomásának állításával, egyszerűen a terepviszonyokhoz igazíthatja a csillapítás mértékét.Ez a rendszer biztosítja a vágóegységek könnyed és pontos talajkövetését, minimális talajterhelés mellett, ami nagyobb munkasebességet és kisebb üzemanyag felhasználást erdményez.A vágóegységek hidraulikus kiemelése gyors fordulókat tesz lehetővé, ami szintén gyorsabbá teszi a betakarítást.

 

TípusNK2800 VCNK3300 VC
Munkaszélesség (cm)280330
Szállítási szélesség (cm)220220
Hydro-Balance hidraulikus tehermentesítésszéria
A gép magassága szállítási helyzetben (cm)320360
Kések száma (db)1416
Vágótárcsák száma (db)78
Vágótárcsák fordulata (1/p.)31003100
Behajtó fordulat (1/p.)5401000
Szállítási helyzet120°120°
Munkahelyzetbe állításhidr. Munkahengerrelhidr. Munkahengerrel
Hidraulikus csatlakozók12
Önsúly (kg)900980
pageup