COBRA 7710T

Vontatott silózógépek

 

Az ELHO COBRA vontatott silózó alkalmas lekaszált szálastakarmány-növények, gabonafélék rendjének felszedésére, aprítására és pótkocsira juttatására.

Az elméleti szecskahossz 6-24 mm között állítható.

A gép teljesítményigénye 250-400 LE, teljesítménye megfeleltethető egy, a gépet üzemeltető erőgép motorteljesítményével egyforma, őnjáró silózógép kapacitásának.

 

  A Cobra fejlesztésénél az ELHO célja a takarmány-betakarítási folyamat műszaki és gazdaságossági szempontból hatékonnyá tétele volt. A traktor működtetésű silózógép egy költség-hatékony alternatívát jelent az önjáró gépekkel szemben, azoknak a termelőknek akik nagyrészt szálastakarmányt silóznak vagy a silózást bérmunkában végzőknek.

  A gépek felszedő-egysége az ELHO által évtizedek óta gyártott rugós ujjas felszedő rendszerrel szerelt.A felszedő kíméletesen és hatékonyan továbbítja az anyagot a kettős szállítócsigákra, amelyek folyamatos és kíméletes anyagáramot képesek biztosítani nagy anyagmennyiségnél is.

  A csigák a hidraulikusan hajtott tömörítő hengerekhez juttatják az anyagot.A hengerek folyamatosan mérik az anyagáramot, és jelzik a kezelőnek ha az anyag mennyisége megközelíti a maximális mennyiséget. A hidraulikus meghajtás miatt, a hengerek esetleges blokkolása nem okoz kárt a hajtásláncban vagy egyéb szerkezeti elemekben. A hengerek visszafelé forgatásával a blokkolás egyszerűen a kabinból megszüntethető, még ha közben a gép teljes fordulaton működik is.

  Az ELHO Cobra automata funkciói:

- Érzékeli a terményben esetlegesen előforduló kő és fémdarabokat, már a felszedőegységben, és automatikusan leállítja a tömörítő hengereket.

- figyelmezteti a kezelőt ha túlterhelés közeli állapot alakul ki - automatikusan kiemeli a felszedő egységet blokkolás esetén

- A kések élezése és az ellenkés beállítása elektronikusan,a kabinból egy gombnyomással végezhető

- szenázs adalékanyagok automatikus adagolása

 

  A nagy méretű aprítódob hatékony vágásszélessége 1000 mm, átmérője 770 mm. 2×12 db késsel szerelt, beépített turbó típusú kifúvólapátokkal. Az aprítórotor a meghajtást közvetlenül a TLT -ről (1000 1/perc fordulattal) kardántengellyel kapja, köztes hajtómű nélkül.Ez lecsökkenti a hajtáslánc teljesítményveszteségét. Az aprítódob, nagy tömege lendkerékként működik, ami egyenletes, terheléscsúcsok nélküli forgást biztosít.

  A gép hidraulikusan működtetett késélező, és elektronikusan vezérelt ellenkés állító és hézagmérő egységgel ellátott.

  Az ELHO Cobra fő funkcióit kényelmesen vezérelheti a nagy méretű kijelzőn keresztül a traktor kabinjából.

  A kifúvótorony szériaszerűen LED lámpákkal és munkakamerával szerelt. A kifúvó hidraulikus vezérlése a traktor kihelyezett hidraulikus körén keresztül, a traktor kezelőszerveivel végezhető.A gép összes többi funkciója – még az adalékanyag adagolás is – a Cobra elektronikus kezelőegységével vezérelhető.

  A vontatott kivitelű Cobra 7710T, teleszkópos keréktengellyel szerelt ami biztonságos működtetést eredményez még egyenetln területeken is.

  A gép a terményt a traktor jobb oldalán szedi fel, és a bal oldalon fújja a pótkocsira.A hosszú torony miatt magas pótkocsik töltése is veszteségmentesen végezhető.

  A gép hátulján elhelyezett hidraulikus emelővillákkal, biztonságosan végezhető az adaléktartályok mozgatása.

TípusCobra 7710T/7710W
Teljesítményigény min.-max.(LE)250-400
Szivattyú teljesítmény min. (l/perc)160
Aprítódob átmérő (mm)770
Aprítódob szélesség (mm)1000
Aprítókések (db)2×12
Kő,fém érzékelőszéria
Ellenkés vezérlésszéria
Késélező egységszéria
Torony fordításhidraulikus
Torony kivető állításhidraulikus
Torony magasság5,8 m
Behajtó fordulat (1/ford.)1000
pageup