NM 2400 VC / NM 2800 VC / NM3200 VC

Az ELHO szársértős kaszái a gyártó összes fontos műszaki kiegészítőjét tartalmazzák.

 A központi csapon függesztett vágóegység egyenletes és pontos talajkövetést biztosít.

  A magas kialakítású váz, nagy átömlési keresztmetszetet biztosít, nagy mennyiségű takarmány betakarításakor.

 Az ELHO, kaszahajtásait, saját konstrukciós igényei szerint, erősített kivitelben gyártatja (Comer).Az erősített hajtómű tehermentesítését nagyszilárdságú profilokból hegesztett segédváz biztosítja, erősített csúszólemezekkel, és szélső csúszótalpakkal.A csúszótalpak két fokozatban állíthatók, ezzel és a vágórész szögének állításával a vágásmagasság széles tartományban állítható.

 Az új fejlesztésű hordozókeretnek köszönhetően a vágóegység szállításkor 120 fokban felcsukható igy a gép súlypontja a traktor középvonalába kerül. Emiatt a gép kisebb tömegű traktorokon is használható.

  A Hydro Balance, hidro-pneumatikus tehermentesítő és csillapító rendszer biztosítja hogy a talajkövetés a legjobb legyen. A rendszer nyomásának állításával a csillapítás/tehermentesítés mértéke egyszerűen igazítható az adott terület tulajdonságaihoz.  

  Mechanikus  ütközésbiztosítás - automata visszatérítéssel -  védi a vágóegységet és a szársértőt, az esetleges akadályok okozta sérülésektől.

  A kovácsolt acél ütőujjak és az állítható ellentartó optimális száradást biztosítanak a levágott terménynek.A félkör profilos ütőujjak nem tépik a növényt, így érzékenyebb takarmánynövények szársértése is alkalmas.

  A hosszú szársértőkamra, a szabadon mozgó szársértő egység, a kovácsolt acél ütőujjak és az állítható ellentartó, jól formázott, magas és gyorsan száradó rendet alakítanak ki.

  A vágórész hidraulikus kiemelése gyors fordulókat, gyorsabb betakarítást biztosít.

.

TípusArrow NM 2400VC NM 2800VC
Munkaszélesség (cm)240280
Szállítási szélesség (cm)250250
Hydro-Balance hidraulikus tehermentesítésszériaszéria
Vágótárcsák száma (db)67
Vágótárcsák fordulata (1/p.)31003100
Behajtó fordulat (1/p.)5401000
Szársértő rotor kovácsolt acél ütőujjakkalszériaszéria
Ellenkésszériaszéria
Hidraulikanyomás min. - max. (bar)120-210120-210
Hidraulikus csatlakozók1+11+1
Teljesítményigény(kW)50-8060-90
Önsúly(kg)9701050

NM 3200D, NM 3200D Sideflow

Az ELHO szársértős kaszái nagy területteljesítmény mellett, kiváló minőségű terményt garantálnak.

  Központi csapon függesztett vágóegységek egyenletes és pontos talajkövetéssel.
  A magas kialakítású váz, nagy átömlési keresztmetszetet biztosít, nagy mennyiségű takarmány betakarításakor is.
  Az ELHO  kaszahajtásait, saját konstrukciós igényei szerint, erősített kivitelben gyártatja (Comer).Az erősített vágómű tehermentesítését nagyszilárdságú profilokból hegesztett segédváz biztosítja, erősített, nagy kopásállóságú bór-acélból készült csúszólemezekkel, és szélső csúszótalpakkal.A csúszótalpak két fokozatban állíthatók, ezzel és a vágórész szögének állításával a vágásmagasság széles tartományban állítható.
A tárcsák profil-kialakítása elősegíti hogy szennyeződésmentes, szellős, gyorsan száradó rend alakuljon ki.
  Hydro Balance: a hidro-pneumatikus tehermentesítés, munkavégzés közben, optimális helyzetben tartja a vágóegységeket.A rendszer nyomásának állításával, egyszerűen a terepviszonyokhoz igazíthatja a csillapítás mértékét.Ez a rendszer biztosítja a vágóegységek könnyed és pontos talajkövetését, minimális talajterhelés mellett, ami nagyobb munkasebességet és kisebb üzemanyag felhasználást erdményez.A vágóegységek hidraulikus kiemelése gyors fordulókat tesz lehetővé, ami szintén gyorsabbá teszi a betakarítást.
  HydroActive: a hidraulikus ütközésbiztosítás a gép akadálynak ütközésekor automatikusan működésbe lép. A vágórész elmozdul hátra és fel, majd az akadályon túljutva automatikusan visszaáll munkahelyzetbe.
  Ütőujjas szársértő: a kovácsolt acél, félkör profilos ütőujjak nem szaggatják a lekaszált növényt, hanem hatékony és kiméletes szársértést biztosítanak nagy anyagáram esetén is

 A hosszú szársértőkamra, a szabadon mozgó szársértő egység, a kovácsolt acél ütőujjak és az állítható ellentartó, jól formázott, magas és gyorsan száradó rendet alakítanak ki.

  Az ELHO új fejlesztésű, csigás rendrehordója jelentősen megnövelheti a betakarítás hatékonyságát.

  - egyszerű, üzembiztos kialakítás

  - veszteségmentes anyagtovábbítás

  - terített rend is létrehozható a fedelek nyitásával

  - automata túlterhelésvédelem

Típus NM 3200NM3200 SF
Munkaszélesség (cm)320320
Szállítási szélesség (cm)250250
Hydro-Balance hidraulikus tehermentesítésszériaszéria
Vágótárcsák száma (db)88
Vágótárcsák fordulata (1/p.)31003100
Behajtó fordulat (1/p.)10001000
Szársértő rotor szélessége(cm)25052505
Szársértő rotor kovácsolt acél ütőujjakkal
Ellentartószériaszéria
Hidraulikanyomás min. - max. (bar)180-210180-210
Hidraulikus csatlakozók
Teljesítményigény(kW)70-11070-110
Traktor csatlakoztatás3P kat.,3N vagy 3
Önsúly(kg)1120

NM 9000 Delta / NM9000 Delta SideFlow

Arrow 9000 Delta
 
  Az Arrow 9000D típust a kaszálást nagy területeken vagy bérmunkában végzők számára fejlesztették.
- Nagy munkateljesítményű gép, optimális súlyelosztással, kiváló kezelhetőséggel.
- Közepes teljesítményű traktorokkal is kiváló munkateljesítményt nyújt.
- A gép működtetése a traktor kezelőszerveivel történik.
- A gép kiegészíthető az ELHO új fejlesztésű csigás rendrehordójával - SideFlow
 
A gépek főbb műszaki jellemzői:
 
  Központi csapon függesztett vágóegységek egyenletes és pontos talajkövetéssel.
  A magas kialakítású váz, nagy átömlési keresztmetszetet biztosít, ami különösen nagy mennyiségű takarmány betakarításakor fontos.
 A hosszú és magas kialakítású szársértő kamra, nagy mennyiségű takarmány betakarításakor is egyenletes, magas, jól szellőző rendet alakít ki.Az állítható terlőlapokkal jól szabályozható a rend szélessége.
  Az ELHO  kaszahajtásait, saját konstrukciós igényei szerint, erősített kivitelben gyártatja (Comer).Az erősített vágómű tehermentesítését nagyszilárdságú profilokból hegesztett segédváz biztosítja, erősített, nagy kopásállóságú bór-acélból készült csúszólemezekkel, és szélső csúszótalpakkal.A csúszótalpak két fokozatban állíthatók, ezzel és a vágórész szögének állításával a vágásmagasság széles tartományban állítható.
A tárcsák profil-kialakítása elősegíti hogy szennyeződésmentes, szellős, gyorsan száradó rend alakuljon ki.
  Hydro Balance: a hidro-pneumatikus tehermentesítés, munkavégzés közben, optimális helyzetben tartja a vágóegységeket.A rendszer nyomásának állításával, egyszerűen a terepviszonyokhoz igazíthatja a csillapítás mértékét.Ez a rendszer biztosítja a vágóegységek könnyed és pontos talajkövetését, minimális talajterhelés mellett, ami nagyobb munkasebességet és kisebb üzemanyag felhasználást erdményez.A vágóegységek hidraulikus kiemelése gyors fordulókat tesz lehetővé, ami szintén gyorsabbá teszi a betakarítást.
  HydroActive: a hidraulikus ütközésbiztosítás a gép akadálynak ütközésekor automatikusan működésbe lép. A vágórész elmozdul hátra és fel, majd az akadályon túljutva automatikusan visszaáll munkahelyzetbe.
 
Ütőujjas szársértő: a kovácsolt acél, félkör profilos ütőujjak hatékony és kiméletes szársértést biztosítanak nagy anyagáram esetén is. A szársértés intenzitása az ellentartó állításával változtatható.
 
NM9000 Delta SideFlow
 
SideFlow csigás rendrehordóval
 
- nagy mennyiségű anyag kíméletes továbbítására alkalmas rendszer
- egyenletes rend kialakítása
- összesített rend zárt fedelekkel
- szőnyegrend ( 2,5 m/egység) nyitott fedelekkel
- zárt házas kialakítás a minimális anyagveszteségért
- automata túlterhelésvédelem a fedelek nyitásával
- állítható rendszélesség
- egyszerű erős kialakítás
 
 

 

Típus NM 9000Delta
Munkaszélesség (cm)900
Szállítási szélesség (cm)300
Hydro-Balance hidraulikus tehermentesítésszéria
HydroActive hidraulikus ütközésbiztosításszéria
ELHO Opus
Vágótárcsák száma (db)16
Vágótárcsák fordulata (1/p.)3100
Behajtó fordulat (1/p.)1000
Szársértő rotor szélessége(cm)2×2505
Szársértő rotor kovácsolt acél ütőujjakkalszéria
Ellenkésszéria
Hidraulikanyomás min. - max. (bar)140-210
Teljesítményigény(kW)
TLT teljesítményigény igény(kW)120-150*
Traktor csatlakoztatás3P kat.,3N vagy 3
Önsúly(kg)2500

Arrow NM10500 Delta / 10500 Delta SideFlow

Az ELHO NM10500 Delta pillangó-kaszája kiválóan alkalmas nagy területek kaszálására, kényelmes, és egyszerű kezeléssel, kiemelkedő minőségű takarmány minőséggel!

Az NM10500Delta egy ELHO NM3200 frontkaszával együtt, verhetetlen kombinációt alkot!A gép munkaszélessége 9,4 - 10,5 m között állítható.

A nagy területek kaszálásának egyszerűnek, pontosnak és hatékonynak kell lennie.Jobb ha a kezelő csak a haladásra figyelhet, ahelyett hogy a beállítások állandó módosításávall kelljen foglalkoznia.Az ELHO a 10500 Delta géppel erre kínál megoldást.

Az NM10500 D az ELHO kovácsolt acél ütőujjas szársértőjével kerül forgalomba.A félkör profilos ujjak hosszirányú repedéseket hoznak létre a növény szárán, ezáltal gyorsabb és egyenletesebb száradást eredményeznek.

Az ELHO Opus elektronikus kezelőegységgel a gép működtetése rendkívül egyszerű és pontosana felhasználó igényeihez igazítható.Például: ívmenetek kaszálásakor, az Opus a gépen levő GPS adatai alapján,  automatikusan állítja a jobb vagy bal oldali vágóegységeket(vagy mindkettőt) a tökéletes átfedés érdekében.

Fordulóknál a front egység egy gombnyomással kiemelhető vagy llengedhető, és a GPS jelek alapján az Opus a hátsó egységeket ugyanabban a vonalban emeli ki vagy engedi le.

Szintén az Opus egységgel állíthatja be a gép munkaszélességét 9,4 - 10,5 m között.

A gép vágóegységei egymástól függetlenül kiemelhetők.

A 105000 Delta az ELHO díjnyertes hidro-pneumatikus tehermentesítő rendszerének (HidroBalance) továbbfejlesztett változatával, az AutoBalance rendszerrel szerelt.Az Opus-on keresztül a rendszer automatikusan állítja a vágóegységek tehermentesítését a területi viszonyoknak és a haladási sebességnek megfelelően.Ennek a rendszernek köszönhetően nagy betakarítási sebesség érhető el, kisebb fogyasztás és talajterhelés, valamint tisztább takarmány mellett.

A gép az ELHO HydroActive ütközésbiztosító rendszerével szerelt. Akadály esetén a vágórész elmozdul hátrafelé és ezzel egy időben a rendszer kiemeli, majd az akadályon átjutva automatikusan visszaáll munkahelyzetbe.

Az Opus egység emellett folyamatosan ellenőrzi a fő hajtás egységek hőmérsékletét és figyelezteti a kezelőt ha rendellenes túlmelegedést észlel.

Azoknak a felhasználóknak akik a kaszálást nagy területeken vagy bérmunkában végzik, az ELHO NM10500Delta tökéletes választás lehet!

NM10500 D SideFlow

Az NM10500Delta rendelhető az ELHO csigás rendösszesítőjéve - SideFlow - l is.

Ezzel a megoldással a termény egy rendre összesíthető, vagy a Sideflow fedeleinek nyitásával - állítható szélességű - szőnyegrendre rakható.

A csigás anyagtovábbítás nagy mennyiségű anyagnál is egyenletes rendet hoz létre, mely könnyebben silózható.

Túlterhelés( túl nagy anyagmennyiség) esetén a fedelek automatikus nyitása védi a gép mechanikus elemeit a sérüléstől.

 

Kérjen ajánlatot!

*-al jelölt mezők kötelezőek!